Kurssin viimeisten treenien teemana oli alokasluokan koe. Ensin tehtiin 2min paikalla makuu ryhmässä ja sen jälkeen yksitellen muut liikkeet.

Alku oli katastrofi: Sara lähti rivistä alle puolen minuutin jälkeen ja sen perässä muut koirat, minkä jälkeen Sara painui isottelemaan vieressä olleelle mäyräkoiralle ja rähinä oli sekunnin murto-osasta kiinni, kun nappasin piskin niska-perseotteella mukaani ja pidin sellaisen puhuttelun, että ei epäilystäkään että se meni jakeluun. Otettiin paikalla makuu uudelleen ja nyt se sujui niin kuin pitkin.

Kurinpalautus näkyi myös muissa liikkeessä: seuraamiset oli tosi hyviä, jäävät liikkeet taattua laatua ja nyt se uudelleen opetettu luoksetulo aivan huippuhyvä! Lopuksi otettiin viereisessä tilassa myös hyppyä, siinä on vanhat steppailu-ongelmat palanneet. Nyt ei ollut kuitenkaan aikaa ruveta ratkaisemaan niitä. Pitänee tosissaan harkita oman hyppyesteen hankkimista, kun keittiönjakkara-harjanvarsiviritykset ei ehkä ihan aja samaa asiaa...

Treenien jälkeen oli kyllä varsin kaksijakoinen fiilis sunnuntain koetta ajatellen: toisaalta kaikki liikkeet sujuu hienosti, mutta sitten taas paikallamakuussa voi näemmä tapahtua ihan mitä tahansa. No, ei auta muuta kuin toivoa sateetonta säätä ja hyvää lähtönumeroa.