Jos viime viikolla ei treenattu muuta kuin yhtenä iltana noutoja, niin tällä viikolla on tehty joka päivä jotain pientä ja ero koiran mielentilassa on ihan huomattava. Vaikka ei Sara viime viikollakaan mitenkään seinille hyppinyt, niin sillä oli selvästi kova tekemisen tarve ja lenkeillä ihan kauhea vauhti päällä. Eli suomeksi sanottuna: tylsää! Nyt olen sitten ottanut pieniä, 10-15 minuutin, keittiötreenisessioita päivittäin ja koira on selvästi tyytyväisempi. Tosiaankaan ei siis tarvitse järjestää mitään tuntien aktivointisessioita, ihan pienikin aivojumppa laskee kierroksia ja tekee lenkkeilystäkin huomattavasti mukavampaa.

Maananataina aloitettiin avon hypyllä. Se sujuu jo nyt aivan mallikkaasti. Ainoa pieni mutta on, että Sara jää vähän turhan lähelle estettä, jolloin sillä on vähän naftisti tilaa hypätä takaisin ja riski että kolauttaa takatassuilla esteeseen. Kaukoja tehtiin n. 3 metrin matkalta ja ne menee tosi mallikkaasti myös. Vähän meinaa peppu nousta lattiasta maasta istumaan noustessa, mutta tassut ei siirry kuitenkaan. Lisäksi onnistuin opettamaan yhdellä treenillä luoksetulon pysäytyskäskyn. Pallon voima on ihmeellinen :D.

Tiistaina jatkettiin hyppyä. Nyt laskin esteen korkeutta yhdellä laudalla, joten Saran oli helpompi treenata hyppytekniikkaa. Nyt ei tullut kolautuksia ollenkaan. Lisäksi vahvistin jäävien liikkeiden asentoja, niin että liikuin itse ympäri huonetta. Vähän se pää pyörii turhan paljon, mutta nyt pysyi seistessäkin paikallaan. Takaa ei pysty vielä kiertämään, mutta muuten kestää aika hyvin mun liikkumista. Vahvistin seisomista etupalkalla, se auttoi selvästi. Lisäksi käytiin juoksulenkillä. Se oli meistä molemmista tosi hauskaa, nyt oli ihanan viileä kelikin.

Keskiviikkona hyppyä normaalikorkeudella ja se meni yhtä hyvin kuin matalammaltakin. Pitää vaan olla tarkkana, ettei koira mene tästä jumiin, sen verran joutuu itseään vääntämään siinä esteen päällä. Yritin saada etupalkalla jäämään kauemmaksi esteestä, mutta vielä ei tullut varsinaista muutosta. Kaukot meni taas tosi hyvin. Vähän toi liukas muovimatto tietenkin vaikeuttaa arviota, että pysyykö se täysin paikallaan, mutta ei ainakaan paria senttiä enempää siirry eteenpäin maahanmennessä.

Sitten pari kysymystä avoimessa kisanneille ihan käytännöistä: Saako koiran viedä kehään ilman hihnaa, vai pitääkö olla remmissä kunnes seuraaminen alkaa? Onko tuo pepun nouseminen ilmaan koiran noustessa maasta istumaan isokin virhe? Ei siis nouse seisomaan asti ja takatassut ei liiku, mutta takapuoli nousee vähän irti maasta. Ei tee näin joka kerta, mutta välillä. Saako jäävissä liikkeissä katsoa mun perään, kun kävelen ohi, vai pitääkö katsoa suoraan eteenpäin koko ajan?