Tosi pitkästä aikaa meillä oli treenit ulkona ja Saralla oli virtaa niin paljon, että hetki meni ennen kuin se malttoi keskittyä tekemään hommia. Pitkästä aikaa oikeastaan sen suuri vilkkaus tuli näkyviin, sillä normaalisti treeneissä Sara keskittyy ympäröivästä häiriöstä huolimatta tosi hyvin.

Päivän teemana oli tunnistusnouto, mutta lämmittelimme ensin ihan perusnoudon parissa. Sara oli alkuun ihan vakuuttunut, ettei noutokapulaa voi nostaa nurmikolta, mutta kun muistuttelin asiaa ensin hiekkatiellä ja sitten nurmikon reunalla, niin johan rupesi sujumaan. Siihen kapulan pureskeluun pitäisi kyllä keksiä nyt joku ratkaisu, tätä menoa saan ostaa uuden noutokapulan parien treenien välein. Metallikapulaa on ehdotettu, mutta epäilen vaikuttaako se kuitenkaan käyttäytymiseen puisen kapulan kanssa. Erityisesti palautuksessa se rouskutus alkaa, liikkeessä pitää kapulaa ihan kauniisti.

Tunnistusnouto oli Saralle ihan uusi juttu, mutta mietin etukäteen, ettei se varmaan ole sille mitenkään vaikea, kun sillä on niin hyvä nenä. Kapula piilotettiin heinikkoon ja Sara sai mennä sitä etsimään. Ensimmäisen nostoon meni aikaa, sillä Saralla ei tietenkään ollut käsitystä siitä, mitä sen pitää sieltä etsiä. Kävi välillä mun luona sanomassa, että en löydä. Mutta lopulta kapula löytyi ja kaksi seuraavaa nousikin sitten ihan samantien. Saatiin tunnarikapula mukaan, pitäisi nyt sitten lenkeillä ottaa treenejä.

Muuten oltiinkin koko viime viikko oikeastaan treenaamatta, mikä rupesi viikonloppuna näkymään tosi suurena tekemisen tarpeena. Sara haastoi mua leikkimään ja pitkästä aikaa paini Pikonkin kanssa (Sara on ollut juoksun jälkeen vähän kärttyinen Pikon suhteen, eikä ole lämmennyt sen leikkimisyrityksille). Täytyykin nyt tehdä treenisuunnitelma noiden avoimen liikkeiden suhteen. Luoksetulon pysäytys on ainoa, jota emme ole harjoitelleet vielä ollenkaan. Pelkään, että siitä tulee kyllä noudon lisäksi se haastavin juttu. Kaukokäskyt on jo aika hyvällä mallilla lyhyellä matkalla ja jäävissä liikkeissä tulee vain pieniä muutoksia verrattuna aloon. Hyppy voisi olla tämän viikon projekti, se taitaa olla se helpoin homma. Avossa suurimmat kertoimet on paikallamakuussa, luoksetulossa ja kaukoissa, eli niihin ainakin kannattaa panostaa niin, että ne on varmat. Jos terrierimestaruus järjestetään taas keväällä, niin se voisi olla hyvä tähtäin korkata avoin luokka.