On ollut niin kiireinen viikko, että päivitykset ja treenauksetkin on jääneet vähemmälle.

Viikko sitten siis treenattiin taas noutoa, ulkona nurmella. Alkuun otettiin lämmittelyksi ihan perusnoutoa. No joo, mitä siitä nyt sanoisi. Ei näin. Sara pisti ihan leikiksi koko homman, tarjosi kaikkea muuta kuin kapulan palautusta ja oli taas sitä mieltä, että nurmelta ei voi kapulaa ottaa. Tää on kyllä ihan mysteerijuttu, kun ei sille koskaan ennenkään millään alustalla ole ollut merkitystä. Nurmella ollaan tokoiltu ja kisattukin ihan yhtä hyvällä menestyksellä kuin hiekalla (esim. SM-kisat käytiin nurmella), joten en ihan ymmärrä mistä tämä juontaa juurensa. Hiekalla nouto on kuitenkin jo todella mukavalla mallilla. Pitää siis treenata nurmella enemmän, eihän siihen muuta ratkaisua ole.

Sitten otettiin muutama toisto ohjattua noutoa niin, että Saralla oli tennispallot kapuloiden tilalla ja niistä piti tuoda osoitettu. Todella hyvin tajusi ja nosti oikean. Itse asiassa merkkasi jo viedessä, että kumpi sieltä pitää hakea. Fiksu likka. Merkkiä pitäisi nyt vaan saada treenattua niin, että osaa mennä sinne käskystä. Merkkitötsät onkin ostoslistalla, kunhan sopivat vaan tulee vastaan (sitten päästään treenaamaan ruutuakin eteenpäin).

Lopuksi vielä tutustuttiin metallikapulaan. Se oli positiivinen tuttavuus siinä mielessä, että Sara ei yhtään arastellut ottaa sitä suuhun ja piti sitä tosi nätisti oikealla paikalla. Jotkut koirat inhoaa metallia, mutta onneksi Sara mitä ilmeisimminkään ei. Myöskin metallikapula on siis nyt ostoslistalla.

Muiden treenatessa otettiin myös vähän muita liikkeitä. Kaukokäskyissä kompastuskivi vaikuttaisi olevan yllättäen toinen istumaannousu, jossa helposti tulee vähän eteenpäin. Tässä pitää siis vaan mennä takaisin perusteisiin ja lyhentää matkaa. Lisäksi otin pieniä seuraamispätkiä, jääviä liikkeitä ja luoksetuloa. Viimeisessä yritän saada sen jalkaa vasten tömähtämisen karsittua pois, Sara kun kuitenkin osaa myös tulla nätisti koskematta siihen sivulle. Liikkeestä seisomista vahvistin pallopalkalla, kun edellisissä treeneissä se oli se kaikkein vaikein juttu.

Perusnoudosta huolimatta jäi mukava fiilis treeneistä. Sara oli hyvin kuulolla ja teki kivasti hommia.