Maanantaina käytiin Saran kanssa Kirkkonummen Vetsetissä silmäpeilauksessa. Sara on peilattu samalla lääkärillä 2-vuotiaana silmistään terveeksi ja nytkin kaikki muu oli kunnossa, mutta oikeassa silmässä näkyi linssin etureunassa kaksi pientä samentumapistettä. Tämä löydös saattaa olla alkavaa kaihia tai sitten jotain merkityksetöntä, joten sovittiin uusintatarkastus vuoden päähän, jolloin nähdään onko samentumat ennallaan vai levinneet vai mitä. Tällä hetkellä siis Saralla on linssin etuosan saumalinjan epäilyttävä lievä katarakta, joka ei kuitenkaan tällaisena vaikuta sen näköön millään tavalla. Toivotaan, että vuoden päästä todetaan, ettei samentumat ole kaihia, tai sitten jos niin huonosti käy, että ovat, niin kaihi etenisi niin hitaasti, ettei se vaikuta Saran elämään. Nopealla googletuksella tosin sain selville, että muutamassa muussa rodussa juuri tätä kaihimuotoa pidetään lievimpänä ja että se ei edes yleensä aiheuta näön menetystä. Irskeillä ei jalostustietokannasta löydy yhtään kaihidiagnoosia, tosin peilattuja koiria ei kaikenkaikkiaan ole mitenkään erityisen paljon ja nekin isolta osalta sen verran nuorina peilattuja, ettei kaihimuutoksia vielä edes esiinny. Pääasia nyt kuitenkin on, että Sara näkee normaalisti.

Treenattukin ollaan.

Nyt vihdoin olen ottanut uutena juttuna luoksetulon pysäytyskäskyn. Luoksetuloa treenataan siis ilman pysäytystä ja pysäytystä ilman luoksetuloa. Hyvin on uusi käsky uponnut koiran kaaliin, vähän liiankin hyvin voisi sanoa, kun lentävän pallon toivossa tarjoaa sitä vähän milloin mihinkin, tänään mm. liikkeestä maahanmenoon. No, onneksi nämä ovat hetkellisiä hairahduksia ja korjaantuvat pienellä muistuttelulla.

Seuraamista ollaan jatkettu narupallo-linjalla ja sehän toimii! Pientä edistämistä on hetkittäin havaittavissa, mutta ei puhettakaan mistään vireen laskemisesta tai kontaktin hajoamisesta! Toivotaan, että tällä tuli nyt se pysyvä ratkaisu vireonglemaan. Nyt sain jo yhdistettyä terävät käännökset samaan, vaikka palkkaankin vielä ihan todella lyhyistä pätkistä.

Jääviä liikkeitä ja kaukokäskyjä ollaan ylläpidetty, tosin jälkimmäisten kanssa pitäisi pikkuhiljaa lisätä vaikeutta ja koemaisuutta, ettei stten tule mitään ylläreitä siinä.

Hyppy ja nouto on olleet vähän tauolla, niiden pariin palataan varmasti pian.

Kaiken kaikkiaan paketti tuntuu tosi hyvältä ja treenaaminen on yhä vain kivaa ja antoisaa :). Saran riemuhepulit treenikentällä pelastaa päivän takuuvarmasti.