Pitkään ollaankin oltu tekemättä yhtään mitään treenien eteen. Kurssin alku siirtyi parilla viikolla johtuen osallistujien vähyydestä ja meillä kotona on ollut remontista johtuen tila niin vähissä, ettei olla keittiötreenejäkään pidetty. Siis pelkkää hummailua metsässä ja muuta aktivointia ilman varsinaista treenausta.

Keskiviikkona päästiinkin sitten vihdoin asiaan! Lähdin treeneihin vähän ristiriitaisissa fiiliksissä, sillä taukoa oli tosiaan ollut niin pitkään ja etenkin edellisistä ryhmätreeneistä jo monta kuukautta, että Sara saattaisi keksiä kaikenlaisia omia kuvioita. No, onneksi se näytti taas kerran vain parasta itseään.

Aloitettiin ihan peruskontaktiharjoituksella sekä sivulletulolla. Saralla oli aika paljon intoa, joten sivulla se tarjosi välillä paikkaa vähän huolimattomasti, mutta muuten ei mitään valittamista. Sivulletulo sujui kuitenkin kaikista mahdollisista kulmista ongelmitta.

Seuraavaksi luoksetuloa. Vielä ei otettu mukaan avoimen pysähdystä, vaan keskityttiin karsimaan törmäystä pois. Saralle sai kyllä aika tiukasti sanoa siitä, mutta loppun saatiin ihan nappisuorituskin. Pitää nyt olla tosi tarkka sen kanssa, ettei yhtään hyväksy väärää tapaa. Mutta positiivista on se, ettei Saralla ole mitään aikomusta esim. ennakoida käskyä eikä se myöskään kuuntele liikkuria. Edes viereisestä tilasta kuuluneet agiradan äänet ei häirinneet tippaakaan Saran keskittymistä!

Toisen koirakon suorittaessa otettiin vähän seuraamispätkiä. Tosi hieno täyskäännös ja muutenkin hyvä paikka ja vire. Kaukokäskyjä tehtiin myös ja hyödynsin maton reunaa nähdäkseni mahdollisen liikkumisen. Eka positiivinen huomio oli se, että Sara selvästi tunnisti kaukojen oman jättökäskyn ja odotti skarppina istumaannousun käskyä. Kaikki vaihdot se teki tosi hyvin, mutta vähän sillä on paha tapa istumaannousussa nostaa takapuoli ilmaan ja maahanmenossa siirtää toista takajalkaa eteenpäin. Yritin nyt saada tehtyä sellaiset rauhalliset vaihdot, että näitä pieni siirtymisiä ei tapahtuisi ja palkkasin onnistumisista ihan erityisesti. Kaiken kaikkiaan tästä jäi kuitenkin sellainen fiilis, että Sara tietää mitä tehdään ja se kuuntelee ja tekee innokkaasti. Ei siis mitään epäröintejä nousuissa eikä varsinaisesti mitään valumisiakaan. Seuraavaksi sitten vaan matkaa pidemmäksi pikkuhiljaa (nyt oli pari metriä pisimmillään).

Loppuun vielä paikallamakuuta. Me tehtiin Saran kanssa avoimen tyyliin, treenikaveria sen sijaan käytiin palkkaamassa tiheästi. Sara oli ihan huippuhyvä! Se katsoi kyllä siihen suuntaan, mihin mä menin piiloon, mutta piti kropan kuitenkin rintamasuuntaan eikä liikahtanutkaan. Eikä häiriintynyt, vaikka vierustoveria käytiin sinä aikana palkkaamassa monta kertaa Aika oli tosin lyhyempi kuin kokeessa.

Olin ihan huipputyytyväinen Saran vireeseen. Sillä oli intoa ja virtaa, mutta kuitenkin se malttoi keskittyä ja kuunnella, eikä ottanut häiriötä toisesta koirakosta. Ei itse asiassa ollut pahemmin edes kiinnostunut katselemaankaan sen suuntaan. Ja taas huomasi, että sillä oli tosi kivaa.

Ensi viikolla tiedossa noutoja, jota varten olisi tarkoitus tehdä vielä kapulanpitoharjoituksia.

Kokeitakin olen jo katsellut sillä silmällä, mutta mitään sopivaa ei vielä ole tiedossa. TerrieriTokoakaan ei ole tulossa ainkaan kevään aikana.