Eka avoimen koe lähestyy kovaa vauhtia ja treenattu ollaan sen mukaisesti. Tosin hieman treenimäärän lisäämistä on haitannut lumien sulamattomuus -vasta tällä viikolla meidän vakiotreenikentältä on lähtenyt viimeiset lumet, mutta veden vallassa se on edelleen osittain. Ja koska vauhtiliikkeitä ei oikein mahdu meidän olohuone-keittiö -kompleksissa tekemään, niin ollaan sitten jouduttu tyytymään pelkästään ohjattuihin treeneihin, niitä on onneksi ollut nyt pari kertaa viikossa. Blogia olen ollut todella laiska päivittämään, mutta tässä nyt vähän liikkeiden tämänhetkistä tilannetta:

Paikallamakuu: Kovassa häiriössä, mun ollessa piilossa, on pari kertaa päässyt nousemaan (ei kuitenkaan lähde pois paikalta), mutta aina toisella yrittämällä samalla häiriöllä pysynyt hyvin. Hyvä ja skarppi asento, hyvät siirtymiset perusasennosta maahan ja takaisin. Luottoa on kuitenkin, että tästä tulee yhtä hyvä ja varma, kuin mitä alokasluokan liikkeestä saatiin.

Seuraaminen: No voi pojat, tämähän on nyt parantunut ihan uusiin sfääreihin. Saralla on intoa ja virettä vaikka muille jakaa, kontakti on hyvä ja käännökset ihan huippuja. Tosin nyt kun kirjoitan tän, niin katsotaan vaan, ensi viikolla ollaan taas takaisin lähtöpisteessä ;).

Liikkeestä maahan: Varma, ei mitään mainittavaa. Tehty lähinnä muistuttelutreeniä, ettei pääse kokonaan jäämään seisomisen varjoon.

Liikkeestä seisominen: Paljon vahvistustreeniä, pysähdys kuitenkin aina tarkka ja varma. Ainoa haaste on ohikävely, mutta siinäkin puhtaita suorituksia nyt joka kerta. Vahvistusta etupalkalla, pysähdys pallolla.

Luoksetulo: No tää on varmaan se kompastuskivi. Pysähdys on kyllä hyvä ja tarkka, mutta tuppaa ennakoimaan. Joten läpijuoksuja suurin osa treeneistä ja vain aina silloin tällöin pysäytys. Fiilis on kuitenkin sellainen, että tästä tulee vielä erinomainen liike, eri asia on ehtiikö ekaan kokeeseen vielä...

Nouto: Jo vain paranee! Ihan huippuhyviä suorituksia pitkältäkin matkalta, vauhtia ja palautusintoa saatiin namipalkalla ihan huimasti lisää. Kapulalle karkaaminen on haaste, mutta siihenkin on nyt otettu keinot käyttöön ja varmistuu koko ajan.

Kaukot: Parhaimmillaan lähes täydellinen, mutta hetkittäin toinen istumaannousu tuottaa hankaluuksia. Lisäksi joinain yksittäisinä kertoina saattaa ekassa istuumannousussa tulla hieman eteenpäin, mutta nyt olen lopettanut liikkeen siihen ja ottanut kokonaan alusta uudelleen ja se on aina korjaantunut toiseen yritykseen. Tämä on kuitenkin vähentynyt selvästi, ja 95% harjoituksista menee niin, ettei liiku yhtään eteen tai taakse, vaan tekee todella siistit siirtymiset. Tästäkin tulee vielä erinomainen liike :).

Hyppy: Sara osaa liikkeen ihan loistavasti, mutta edelleen sillä on vaikeuksia irrota riittävän kauas esteen taakse. Tosin on kyllä aina onnistunut hyppäämään takaisin paikaltaan ponnistamalla, eli periaatteessa tämäkin on hallinnassa.

Ensi viikolla aloitetaan sitten tiheämpi treenaaminen, sillä hiekkakenttä varmasti kuivuu nopeasti. On tätä kevättä ja paljasta maata kyllä jo odotettukin!