Eilen illalla treenattiin vihdoin ekaa kertaa ulkona. Tosin meidän vakiotreenikenttä oli täynnä kriketinpelaajia (!), joten käveltiin sitten vähän kaueammaksi, tosin isommalle ja paremmalle kentälle. Saralla oli todella korkeat kierrokset ja alkuun sillä olikin vähän keskittymisvaikeuksia. Huomasi kyllä, että ollaan treenattu sisällä ns. hallitussa häiriössä, sillä kaikki ohikulkijat kiinnittivät sen huomion ihan kokonaan (tosin se oli käytännössä kiinnostunut vain ihmisistä, toisia koiria vilkaisi mutta ei antanut niiden häiritä). Mutta eiköhän se tästä taas, kun päästään treenaamaan monta kertaa viikossa.

Alkuun otin vähän seuraamista. Vähän oli liian korkea vire ja meinasi mennä kokonaan keulimiseksi, mutta kontakti oli kuitenkin koko ajan hyvä. Vähän malttia, niin tää on ihan loistava. Muistuttelin kyllä sitä oikeaa paikkaa ihan kunnolla ja kyllä se sitten löytyikin. Itselle taas muistutus, että oma katse eteenpäin ja riittävän reipas vauhti, niin hyvä tulee.

Seuraavaksi nouto, joka oli ekalla yrittämällä täydellinen. Palautus on nyt ihan parissa viikossa tullut täysin varmaksi ja etenkin pitkällä matkalla vauhtia löytyy koko liikkeeseen. Ei mitään epäröintiä palautuksen paikasta, vaan tulee kauniisti suoraan sivulle istumaan ja pitää kapulaa rauhassa. Sitten jouduinkin hetken painimaan kapulalle varastamisen kanssa, mutta loppuun saatiin vielä toinen yhtä hyvä suoritus. Eli tää on täydellinen, kunhan Sara malttaa odottaa käskyä...

Kaukokäskyt oli tänään vähän vaikeat. Sara katseli ohikulkijoita, eikä yhtään kuunnellut mun käskyjä. Mutta sitten kun sain huomion itseeni, niin ei ongelmia. Pitää vaan pidentää käskyjen väliä, ettei tule ennakointia. Ei yhtään etenemistä ja matkaa oli varmasti yli 5m. Lisää vaan ulkotreeniä, niin hyvä tulee.

Jäävät liikkeet meni molemmat ihan nappiin. Todella tarkat pysähdykset ja asennot. En hinkannut näitä sen enempää.

Luoksetulossa hyvä vauhti ja hyvä pysähdys, erikseen tehtyinä. Mutta yhdistettynä ei tänään toiminut, vaan Sara valui pitkälle ennen kuin pysähtyi. Osaa kyllä pysäytyskäskyn, testasin sitä nimittäin erikseen. Mutta ei ilmeisesti osaa kuunnella sitä vielä liikkeessä. Oi voi, tän kanssa tulee kyllä tosiaan kiire... En silti epäile, etteikö tästäkin tulisi vielä hyvä, kunhan Sara tajuaa liikkeen kokonaisuuden.

Loppuun otin vielä vähän seuraamista, joka oli loistavaa, sekä yhden noudon, joka meni nappiin ilman karkaamisia.

Seuraavan kerran treenit torstaina, todennäköisesti sekä ulkona että sisällä.