11,5 vkoa

Aika menee ihan juoksemalla eteenpäin. Rilla Riiviölapsi on ollut kotona nyt jo kuukauden, tiistaina tuli ikää täyteen 12 viikkoa ja käytiin hakemassa ekat rokotukset. Myöskin viimeisimmät mitat on tiistailta: korkeutta 33.5cm ja painoa 5,4 kg. Välillä tuntuu, että kasvaa ihan silmissä ja joudun varmaan harkitsemaan pentuaitauksen korotusta, sillä kohta se pääsee kiipeämään sieltä pois! Sohvalle ja sänkyyn on jo omatoimisesti kavunnut, mutta vaatii vielä ilmeisesti sen verran yritystä, ettei tee sitä mitenkään jatkuvasti.

Kyllä sitä saa olla kiitollinen että on kesä. Talvipakkasilla ja -pimeällä tämä kolmen koiran ulkoilutusrumba, huonot yöunet ja aikaiset herätykset töihin olisi varmasti todella tuskallisia. Nyt kun ei tarvitse muuta kuin kengät vetästä jalkaan ja napata pentu kainaloon, niin pääsee kyllä tosi helpolla. Eli nostan kyllä hattua kaikille, joilla on keskitalvella se pahin pissarumba käynnissä :D.

Tosin ihan näin kuuma ei tarvitsisi olla. Sara on lomaillut treenaamisesta, sillä sitäkään ei tämä helle oikein innosta. Kohta puoleen pitäisi kyllä taas aktivoitua, jos meinataan tänä vuonna vielä joihinkin kokeisiin mennä. Mutta ehtiihän sitä ;).

Rillan kanssa on harjoiteltu ulkona kontaktin ottamista ja ihmisten ja koirien ohitusta. Kyllä tuollaisen pienen yliuteliaan otuksen kanssa saa töitä tehdä, mutta edistystä onneksi on selvästi havaittavissa. Ihmisistä saa jo namilla  tai lelulla melko hyvin ohi, toisia koiria pitää vielä pysähtyä katsomaan ja kova yritys olisi päästä moikkaamaan. Yhden ystävieni aikuisen koiran Rilla on tavannut. Rilla oli riemuissaan, Pöpö ei niinkään lämmennyt pennun leikkiinkutsuyrityksille. Lisäksi yhden toisen pentukoiran kanssa on päästy leikkimään, eikä Rillaa haitannut vaikka leikkikaveri oli yli tuplasti sen kokoinen. Myös kotona aikuiset koirat leikittää pentua joka päivä. Välillä Saran tyyli on varsin raju, mutta Rilla ei ole moksiskaan. Yksinolot sujuu todella hienosti, pentu on aina nukkumassa kun tullaan kotiin.