Rilla 3kk

Hetki päivittämättä ja täällä on taas ihan erinäköinen pentu! Rillan koivet ja naama vaan venyy ja karva vaihtaa sekä väriä että laatua. Viime viikolla mitattiin korkeutta 36cm, eli pari viikkoa ja Rilla on jo Pikosta (n. 40cm) ohi. Huh kun tämä aika menee ihan hujauksessa. Kovasti sitä yrittää nauttia ihanasta pienestä pennusta, vaikka toisaalta toivookin että se kasvaisi ja "aikuistuisi". Yritän pitäytyä kuitenkin siinä pentuajasta nauttimisessa, se kun on niin kovin äkkiä ohi.

13,5vkoa

Rilla on kyllä aivan mainio ja ihana irskilapsonen. Se on aina iloinen eikä ollenkaan sellainen tuittu kuin Sara. Häntä heiluu ja pusuja satelee. SIllä tuntuu jo nyt olevan melko hyvä keskittymiskyky, saan sen huomion ulkona useimmiten itselleni, tosin liian lähellä olevat vieraat koirat voittavat edelleen, mutta riittävällä etäisyydellä niistä saan pennun kontaktiin. Ihmisten ohitus sujuu useimmiten hyvin ja ohi-käsky onkin nyt opettelun alla. Istuminen sujuu jo sanallisella käskyllä, maahan meno käsimerkillä vahvistettuna ja perusasennon alkeitakin harjoitellaan. Lisäksi pikkulikka on päässyt pari kertaa trimmipöydälle harjoitteleemaan seisomista ja myös trimmattavana olemista. Kaikki sujuu oikein mainiosti. Edes kynsien leikkaamisesta ei ole tarvinnut riidellä, kun asia on osattu esittää oikein. Ainoa pieni ongelma on ollut nukkumaan käyminen iltaisin, mutta sekin sujuu jo vähän vähemmällä riitelyllä kuin ensimmäisinä viikkoina.

Toissa viikonloppuna käytiin Rillan Rasmus-veljen luona kylässä ja pennuilla oli ihan mahtava leikkihetki yhdessä. Penskat olivat ihan samannäköisiä ja -luonteisiakin, tosin Rillassa taitaa piirun verran enemmän ruutia, ei nimittäin virta loppunut missään vaiheessa. Myös meille omistajille oli ihanaa saada vertaistukea. Toivottavasti otetaan taas pian uusinta!

Tänä viikonloppuna käytiin molempien tyttöjen voimin kaupungissa. Rilla kulki keskustassa kuin vanha tekijä, kaikki ihmiset olisi vaan pitänyt päästä moikkaamaan. Ei haitannut ihmsivilinä eikä metroasemakaan ollut muuta kuin mielenkiintoinen paikka. Sarahan nyt kulkee missä vaan ja keskusta on sen lapsuuden ja nuoruuden kotikulmat kaiken lisäksi. Mummolassa Rilla näki taas yhden uuden ihmisen lisää ja oli riemuissaan saamastaan huomiosta. Muutaman viikon päästä tytöt joutuvat meidän kesälomareissun ajaksi mummolaan pariksi päiväksi hoitoon, toivottavasti Rilla ei silloin pistä ihan ranttaliksi...

Viime viikolla meillä oli varsinainen sairastupa, kun kaikki koirat sairastuivat vatsatautiin vuoron perään, ja yksi yö meni oksennuksia siivotessa. Onneksi tauti meni kaikkien osalta ohi yhtä nopeasti kuin alkoikin. Lisäksi Piko on vaihteeksi potenut tassujaan ja Sarallekin haettiin tippakuuri toiseen korvaan iskeneeseen tulehdukseen, mutta molemmat ovat jo toipuneet näistä, vaikka lääkekuurit ovatkin vielä kesken. Kaikkea tämä kuuma kesä teettääkin...