Viime viikolla se sitten tapahtui ensimmäisen kerran: Kotiin tullessa ovella oli kaksi koiraa vastassa normaalin yhden sijaan. Pennun aitauksessa oli portti kiinni, eli yli oli tultu. Mysteeriksi siinä vaiheessa jäi miten ihmeessä, ei kai hyppäämällä sentään 70cm korkeasta aidasta tuo sintti... Pari päivää myöhemmin uudelleen ja sitten jo ihmisen läsnäollessa. Kiipeämällä pikkuneiti vankilastaan pakeni, ja viikonlopun jälkeen päätettiin kokeilla laittaa Rilla isojen koirien kanssa samaan tilaan portin taakse. No, portista ei sentään ole tultu yli, mutta tänään oli sitten sängystä teurastettu petauspatja. Onneksi se on tämän kuun aikana joka tapauksessa menossa vaihtoon, eli vahinko ei ollut kovin suuri. Mutta sanoisinko, että aikamoinen tapaus tämä meidän Rilla RIiviölapsi. Onneksi suurimman osan aikaa kuitenkin hyvällä tavalla :D.

Viikonloppuna käytiin koko lauman kanssa Turussa. Bussimatkat menivät oikein mallikkaasti, pentu otti siskosta mallia ja vietti matkan makoillen ja nukkuenkin lattialla. Tosin myös molemmilla matkoilla oksensi, mutta eiköhän tuo jää pois kun kasvaa vähän isommaksi. Turussa Rilla näki sekä lehmiä että lampaita ekaa kertaa ja alkuihmetyksen jälkeen olisi haastanut niitä leikkimään. Isot koirat sai tällä kertaa tyytyä katselemaan kauempaa, Sara kun on sitä mieltä, että lammas voisi olla ihan hyvä paisti ja lehmä nyt on vähintäänkin epäilyttävä tyyppi, kun se meinaa olla niinkuin heppa, mutta sitten sillä on sarvet ja muutenkin haisee väärältä. Kyläpaikassa Mannisilla oli hetkittäin varsinainen härdelli, kun neljä koiraa -meidän piskien lisäksi Rufus-bulli- vetivät rallia pitkin kämppää. Tai Sara nyt keskimäärin tyytyi paheksumaan nuorison painimista, mutta innostui sekin sitten sunnuntaina leikkiin mukaan. Piko oli pakko laittaa välillä toiseen huoneeseen rauhoittumaan, sillä kun tällaiset sosiaaliset tilanteet tuppaavat menemään vähän yli... Yö sujui kuitenkin onneksi rauhallisesti ja me kaikki saimme nukkua.

Rilla on tänään jo 16 viikkoa vanha ja haemme tänään vielä tehosterokotukset. Viime viikolla tytsän mitat oli 39cm ja 7,2kg, eli tasaisesti kasvaa koko ajan :). Sisäsiisteys on jo melkein plakkarissa. Joitakin vahinkoja sattuu toki edelleen, mutta koko ajan vähemmän ja selvästi pidätyskyky kasvaa. Oli jo työpäivätkin pissaamatta, mutta nyt nämä suuret pakoretket ja isojen koirien kanssa vietetyt päivät ovat pitäneet pennun sen verran aktiivisena, että ei ole malttanut nukkua ja 6-7 tuntia nyt on toki valveilla ollessa liian pitkä aika vielä pidättää.

Tämän viikon jälkeen aloitamme kesäloman ja koska Mikolla on lomaa ruhtinaalliset 4 viikkoa, koirillekin koittaa kissan päivät -jos nyt tuollaista ilmaisua voi käyttää- kun pääsevät varmasti pidemmille lenkeille kuin normaalisti ja joutuvat olemaan normaaliakin vähemmän yksin. Tytöt pääsevät muutamaksi päiväksi mummolaan, kun käymme Mikon kanssa kahdestaan lomailemassa, ja varmasti muutakin normaalista poikkeavaa toimintaa koirille järjestetään. Ja loman jälkeen alkaakin sitten molempien tyttöjen kanssa tokoilut :)