Elokuun viimeisenä lauantaina meitä hellittiin kesäisellä ilmalla ja hemmoteltiin kahden erikoisnäyttelyn voimin, kun irskit kerääntyivät Hakunilan urheilupuistoon viettämään päivää sekä omaan että terrierien erikoisnäyttelyyn. Siis kaksi näyttelyä peräjälkeen, huhhei. Toivoin meille molemmista näyttelyistä ERI+SA:ta.

Irskierkkariin oli ilmoitettu 48 koiraa, 20 urosta ja 28 narttua, ja tuomarina meillä oli Matti Luoso. Juniori- ja valioluokat olivat sekä uroksissa että nartuissa isot, muissa luokissa olikin sitten vain 1-2 koiraa. Rillan veli Rasmus oli nuorten luokan 1. EH:lla. Tuomari kiinnitti erityistä huomiota kokoon ja piti Rassea hieman liian kookkaana. Valiouroksissa Reima oli ERI3+SA ja Elmeri voitti hienosti luokan. PU-kehässä pääsimme hurraamaan kunnolla, kun Elmeri nousi jälleen ykköseksi.

Narttujen nuortenluokassa jälleen kerran Rilla ja Nessa vastakkain. Rilla käyttäytyi kehässä huomattavasti paremmin kuin edellisessä kohtaamisessa Mikkelissä ja tällä kertaa oli meidän vuoro ottaa luokkavoitto. Molemmille tytöille ERI+SA. Valionartuissa Ussi ERI1+SA ja Sissi ERI2+SA, Sinna ja Unna saivat myös ERI:t. PN-kehässä olikin sitten huimat 9 koiraa. Yhden kehänkierron ja liikkeiden arvioinnin jälkeen tuomari pudotti pois 5 ja jäljelle jäi junioriluokan voitttaja sekä Rilla, Ussi ja Sissi. Tällä porukalla sitten kierrettiin kehää uudelleen ympäri, kun yhtäkkiä kauhukseni huomaan miten Rillan näyttelyremmi täysin varoittamatta pettää ja Rilla on kirmaamassa edessä juosseen junnunartun perään. Minä sitten tietenkin paniikkia kehittäen ja uutta remmiä kehän laidalta huutaen juoksen Rillan kiinni ja saan sen kaapattua kainaloon, mutta jostain syystä meidän porukka ei kehän laidalla ollut tajunnut tapahtunutta eikä kukaan reagoinut huutoon. Mun volyymin noustessa Jaana vieressä pysyy rauhallisena, käskee hengittämään ja sitten jostain ilmestyy remmi, se koiralle kaulaan, risa remmi pois, Jaana edelleen käskee hengittämään, minä pyydän anteeksi tuomarilta, että tämä oli ihan vahinko, yritän samalla saada tempovan kakarakoiran asettumaan taas ruotuun ja muistaa tosiaan hengittää. Jotenkin sitten kehä taas jatkuu. Itse en muista siitä enää paljoakaan. Tuomari haluaa nähdä Rillan ja Ussin liikkeessä rinnakkain ja sitten kierretään vielä kehää ympäri Rilla ensimmäisenä ja yhtäkkiä me ollaan siellä ykköspaikalla, tuomari kättelee ja kehäsihteeri työntää sertiruusuketta käteen. En meinaa käsittää, että Rilla on juuri valittu ERKKARIN PARHAAKSI NARTUKSI, ohi kaikkien valioluokan narttujen. Kehänlaidalla satelee onnitteluita, joku auttaa kantamaan pystejä ja palkintoja teltalle, itse olen ihan halolla päähän lyöty ja yritän edelleen keskittyä vain hengittämään. ROP-kehässä Elmeri BISS ja Rilla VSP eli BIS2. Kasvattajakisassa oli kolme ryhmää, joista Fardarrigh-irskit (Elmeri, Ussi, Sissi ja Rilla) valitaan sitten vielä BIS-ryhmäksi.

Kuva: Jaana Auvinen

Nuorten luokan nartut Rilla ja Nessa

 

Voin kuvitella miltä tuntuu keihäänheittäjästä arvokisafinaalissa sen huippuheiton jälkeen, kun olisi vielä yksi heitto jäljellä, mutta kisa käytännössä jo ratkennut. Lataus on jo purkautunut, eikä mitään enää irtoa. Näin ollen oli siis ihan sama miten TerriErin kehässä menisi enkä odottanut sieltä yhtään mitään. Irlantilaistuomarilla oli hieman kummallinen linja, tai ehkä sitä ei ollut, joten ERIä lähdettiin hakemaan. Rilla jaksoi kyllä ihmeen hyvin vielä tsempata ja arvostelu oli taas todella hyvä ilman mitään moitteita. Tuomari kuitenkin piti tällä kertaa Nessasta enemmän ja Rillalle tulokseksi ERI2. Pääsimme siis loppupäiväksi huilimaan ja Nessa sai vuorostaan mennä edustamaan PN-kehään ja kasvattajaryhmään. Valionartuissa Sissi, Sinna ja Ussi olivat 1., 2. ja 3. Lopulta Sissi hienosti PN1+ROP, Sinna PN3 ja Ussi PN4. Myös kasvattajaryhmä oli jälleen ROP. Onnea päivän upeista tuloksista Jetalle ja Jaanalle sekä kaikille F-irskeille omistajineen!!

Kuva: Tuomas Vaalto

BIS-kasvattajaryhmä Fardarrigh

 

Irskeille ei TerriErin isoista kehistä ironnut mitään sijoituksia, mutta meillä oli muuten hieno päivä ja oli todella kiva nähdä vanhoja tuttuja pitkästä aikaa sekä oikeasti paljon irskejä kehässä. Kiitos kaikille onnitteluista, Jaanalle tuesta kehässä sekä ihan erityisesti Sarille, joka toi meille ehjän remmin. Huh.

Vielä on muutamat näyttelyt edessä, vaikka nyt onkin sellainen fiilis, että tähän voisi ihan hyvin tältä vuodelta jo lopettaa.

Kuva: Tuomas Vaalto

NUO ERI1 SA PN1 VSP BIS2 SERT