Rilla aloitti rallytokon viime syksynä alkeiskurssilla ja osoittautui siinä heti varsin taitavaksi ja näppäräksi. Rilla on pieni hippityttö ja rally on sille riittävän epätosikkomaista touhua. Se näyttää imeneen itseensä tässä vuosien varrella aimo annoksen perustottelevaisuutta, vaikka sen kanssa ei ole muutamaan vuoteen erityisesti treenattukaan, ja niinpä se osasi jo kurssille mennessä hienosti perusasennon, seuraamisen alkeet, istumset, maahanmenot ja sivulletulot. 

Nyt olemme treenanneet kaikki alokasluokan kyltit ja kouluttajamme juuri totesi, että Rillan kanssa voisi katsella kisojakin jo. Tämän päivän kurssilla lopussa tehtiin seuraavanlainen rata: 

1. Lähtö
2. Istu-maahan
3. Käännös oikeaan 270
4. Pujottelu edestakaisin (jonka jälkeen rata jatkuu oikealle)
5. Käännös oikeaan 90
6. Askeleet 1-2-3
7. Saksalainen täyskäännös
8. Istu - kierrä koiran ympäri
9. Hidas kävely
10. Maali

Rilla teki radan aivan loistavasti ja todella tarkasti. Hieman sain tsempata sitä pujottelussa ja varmistaa saksalaisen takaakierron, mutta muuten aivan nappisuoritus. Saimme paljon kehuja kouluttajalta :). 

Nyt meille tulee (valitettavasti!) pieni tauko ohjattuihin treeneihin, mutta pitää yrittää kotona tehdä hankalampia liikkeitä ja ehkäpä sitten ihan oikeasti katsoa niitä kokeita ;)