No niin, hyppyeste haettu, koottu ja viritetty :). Ja hirveästä helteestä huolimatta myös testattu. Kuvia otan illemmalla.

Hyvin Sara jaksoi pikatreenit, vaikka muuten tämä helle kyllä käy meidän kaikkien voimille ja koirat viettävätkin päivät mahdollisimman viileissä paikoissa: Sara sängyn alla taaimmaisessa nurkassa (ja se on siellä siis kaiken muun ajan, kun ei ole tarjolla ruokaa tai ulkoilua) ja Piko parvekkeella tai ulko-oven edessä.

Hypyssä suurin ongelma on se, että Sara ei millään malta pysyä paikallaan esteen takana hypyn jälkeen. Sille muutenkin paikoillaan seisoskelu on aina ollut vaikeaa, se kun on sen mielestä "ei minkään tekemistä" ja sen on kauhean vaikea käsittää, että kaikki neljä tassua maahan liimattuina on se mitä nyt halutaan. Liikkeestä seisomisen olemme saaneet kuitenkin toimimaan, tässä hypyssä on vaan jotenkin liikaa liikkuvia osia. Eli yleensä lopputulos on se, että Sara ottaa ainakin yhden sivuaskeleen esteen takana siinä vaiheessa, kun lähden kiertämään estettä. Kokeissa se saattaa myös haistella maata tai sitten keksiä jotain aivan muuta, niin kuin viimeksi... Parhaimmillaan se siis ottaa vain sen yhden pienen askeleen oikealla etujalalla, josta menee 1 piste, eli ihan siedettävästi, mutta koskaan se ei ole kokeessa seissyt täysin liikkumatta. Sinänsä en jaksa kauheasti stressata tästä, koska avoimessa hyppy on sitten taas ihan erilainen ja meille paaaaljon helpompi (kuten edellisessä kirjoituksessa mainitsinkin), mutta olisihan se kiva, jos ykköstulos ei jäisi kuitenkaan tästä periaatteessa helposta liikkeestä kiinni.

Muuten otin sitten pikatreenissä vähän seuraamista korkeassa vietissä (taas tuli kyllä itselle hyvä muistutus, että ihan turhahan sitä on edes yrittää, jos koira ei ole "joo tehdään, mitä mä saan tehdä, tehdään jotain kivaa, jee!" -mielentilassa, koska kun vaihteet on joko täysillä tai ei ollenkaan, niin eipä siitä 0-vaihteesta ole mitään hyötyä. Tästä aiheesta voisi kyllä kirjoittaa melkein oman stoorin kokonaan...), hiottiin luoksetulon paikkaa (hyvä!) ja yhden kerran otettiin myös jäävät (maahan meno vähän hidas, muuten ei valittamista). Siis sellaista muistuttelua yms. perussettiä.

Ensi viikolla päästään toivottavasti kimppatreeneihin tsekkaamaan paikallamakuun tilanne. Lisäksi valmistelemme vaellusta, vaikka tämä helle on torpedoinut kuntokuurit yms. suunnitelmat. Vielä pitäisi muutamat varusteet hankkia, mm. Saralle kunnon valjaat. Vetovyö ja liina on jo hommattu ja hyviksi havaittu, mutta kaulapannan kanssa niitä ei oikein voi käyttää.