Viimeistä lomapäivää vietetään ja laitanpa sen kunniaksi hieman kuulumisia.

Rilla on jo 4,5kk vanha mutta ei ainakaan tällä hetkellä kasva mitenkään kauheaa vauhtia. Edellisessä postauksessa kerroin sen ohittaneen Pikon ja viime viikon mittauksessa siihen oli tullut vain sentti lisää. Viime viikolla haettiin myös rabies ja painoa oli 8,7kg. Ei se siis ainakaan isompi ole kuin Sara samanikäisenä. Rilla kyllä hurmasi kaikki eläinlääkärissä, hoitajat kävivät vuorotellen moikkaamassa sitä ja sai kovasti kehuja iloisesta käytöksestä. Hampaiden vaihtuminen etenee myös, nyt on hienot uudet hampaat kokonaan edessä, ylhäältä vaihtunut molemmin puolin todistetusti yhdet premolaarit ja taaimmaiset molaarit tuntuu ikenissä tai on jo näkyvissä tulossa. Aina ei ole aamuruoka maistunut, mikä on tietenkin ihan ymmärrettävää, kun ei ne ikenet varmasti kivalta tunnu.
Rillan kanssa on myös käyty muutamissa treeneissä. Tiistaisin meillä on ollut pentutreffejä ja kehätotutusta muutaman hieman vanhemman pennun kanssa ja eilen sitten käytiin ensimmäistä kertaa pentutokossa. Rilla on ihan hirveän kiinnostunut toisista koirista, mutta kuitenkin malttaa aina hetken keskittyä tekemiseen. Eikä noin pieneltä vielä enempää vaaditakaan. Tokotreeneissä ihmetytti hieman, kun muut haukkui, mutta varsinaiset tehtävät oli helppoja ja pääasiassa tuttuja ja saimmekin heti kouluttajalta kehuja, että huomaa että ollaan jo treenattu etukäteen. Tunti oli kyllä vielä liian pitkä aika pennulle ja Rilla pääsikin aina välillä syliin huilimaan, kun tuntui ettei jaksa enää keskittyä. Hetken levon jälkeen maittoi sitten taas oppi. Lelu osoittautui ihan ykkössuosikiksi, eli samanlainen narupallomoottorilla toimiva koira tuo on kuin Sarakin.

Viime viikonloppuna käytiin Rillan kanssa turistina haistelemassa näyttelytunnelmaa TerriErissä Lohjalla. Rilla-Reipas oli elementissään, kun joka puolella oli kivoja ihmisiä, jotka halusivat moikata söpöä penskaa ja muutaman koirankin kanssa pääsi leikkimään. Paikalla oli myös Rillan sukulaisia, isän puolisisarukset menestyivät kehässä hienosti (ROP, VSP, PN2 sekä BIS2-pari) ja Dana-äitikin oli PN4. Dana oli kyllä upeassa kunnossa eikä siitä mitenkään uskoisi että on saanut keväällä pennut! Rilla sai äiskältä lähdöt, mutta nuoremmat irskit jaksoivat vähän leikkiä pennun kanssa. Jetta pyörähti tyhjässä kehässä Rillan kanssa harjoittelumielessä ja ihan hyvin pikkuneiti malttoi ravata ja seistä hetken. Lokakuussa onkin sitten samassa paikassa tiedossa eka pentunäyttely.

Myös Rasmus-veljen kanssa treffattiin viime viikolla metsälenkin merkeissä. Sisarukset on kyllä ihan samannäköiset ja -oloiset, Rasmu vain vähän isompi ja "äijempi", jos näin pienistä voi niin sanoa. Rilla viiletti tutussa metsässä edeltä ja johdatti veljensä kaikenlaisiin hankaliin paikkoihin. Selvästi Rilla on omapäisempi kuin Rasmus, vaikka siinäkin on selvää tutkimusmatkailijan alkua. Ihan parasta seuraa nämä kaksi on kyllä toisilleen!

Sarakin on päässyt pitkästä aikaa treenaamaan ja oli kyllä niin oma itsensä ettei tottakaan. Intoa oli ihan ylitsepursuavasti, malttia voisi olla vähän enemmän. Otettiin sivupalkka-harjoitusta, joka nostikin Saran kierrokset ihan tappiin. Seuraaminen oli aika kauheaa kaahottamista, mutta muuten vanhat tutut jutut sujuivat ongelmitta. Luoksetulossa kokeilin vaihtaa pysäytyskäskyksi saman kuin mikä on liikkeestä seisomisessa. Ei se ainakaan huonompi vaihtoehto ollut, joten kokeilemme sitä myös jatkossa. Paikallamakuu taas oli vähän levoton eikä mennyt ekalla käskyllä maahan. Tosin pitkästä aikaa meillä oli treenikavereitakin enemmän ja se varmaan toi oman häirötekijänsä hommaan. Nyt meillä on onneksi koko talveksi treeniryhmäpaikka, joten saan toivottavasti otettua itseäni niskasta kiinni ja treenattua kotonakin vähän ahkerammin.

Rilla 4,5kk