Otsikossa se tärkein: Rilla sai viimeisen sertinsä ja valioitui 2v1kk iässä! Hurraa!

Viikonloppu vietettiin kesäisen aurinkoisessa säässä, ensin Helsingissä ja toisena päivänä Haminassa.

Lauantaina irskejä oli ilmoitettu 7kpl italialaiselle Orietta Zillille, 3 urosta ja 4 narttua. En ole ehkä ikinä ollut niin hermona ennen kehää, kuin nyt. Lykkäsin jopa Rillan remmin kertaalleen Jetalle, että saa mennä sen kanssa kehään, mutta Jaana onneksi taas tsemppasi niin hyvin, että selvisin kehään ihan itse (tähän kohtaan voin mainita, että kaikista kymmenistä kehäkäynneistä mun koiria on vienyt joku muu kuin minä tasan kaksi kertaa. Anne vei Saran ensimmäiseen pentunäyttelyyn ja Jetta Rillan silloin kun en itse ollut Kouvolassa paikalla. Eli tilanne oli oikeasti aika paha :D). Kaikki irskit saivat ERI+SA:n, joten sijoituksia sai jännätä loppuun asti. Avoimessa luokassa tuomari pohti pitkään sijoituksia kahden koiran välillä, juoksutti edestakaisin, vierekkäin, peräkkäin ja seisotti vielä ja taas uudelleen. Rilla jaksoi hienosti ja lopulti meidät osoitettiin sinne ykköspaikalle! Paran narttu -kehässä ei sijoituksia tarvinnut sitten enää miettiä, kun Ussi laitettiin valioluokan voittajana suoraan jonon ensimmäiseksi, Rilla toiseksi, avoimen luokan kakkonen kolmanneksi ja junnuluokan voittaja neljänneksi. Tässä järjestyksessä mentiin sitten palkintopalleille ja riemulla ei ollut rajoja, kun sertiruusukkeen käteen saatuani sain sanoa kehäsihteerille ne maagiset sanat: Koira valioituu tällä sertillä! Rilla sai siis lisäksi vielä VACA-ruusukkeen sekä sen himoitun punavihreän muotovalioruusukkeen! Ussi oli lopulta ROP ja Churro VSP ja sai sertin lisäksi myös ensimmäisen CACIBin. Lämmin kiitos kaikille kehänlaidalla onnitelleille!

Sunnuntaina suuntasimme Annan, Akin ja Aapon kanssa Haminaan, johon oli ilmoitettu 4 irskiä tuomari Juha Putkoselle. Bastioni oli positiivinen yllätys näyttelypaikkana, sillä olin kuullut siitä etukäteen muutaman varoituksen sanan. Mutta keli oli kohdillaan, eikä katoksen alla ollut yhtään liian kylmä. Jos lauantaina kehä meni hermoiluun, niin nyt pystyin nauttimaan tilanteesta täysin. Rilla oli ihanan reipas ja skarppi, haki itse kontaktia ja liikkui todella hyvin. Aapo sai tänään tyytyä sileään ERIin, mutta kaikki kolme narttua saivat myös SA:n. Paras narttu -kehässä järjestys oli meidän kannalta oikein sopiva: junnuluokan Gunilla oli ykkönen eli ROP+SERT, Rilla PN2+CACIB(!!) ja Natalia avoimesta luokasta PN3+vasert. Saimme siis lähteä varsin hyvillä mielin kotimatkalle, vaikka Aapon jääminen ilman "lisukkeita" harmittikin. Kiitos Annalle ja Akille matkaseurasta sekä molemmille Piioille kehänlaitajutusteluista!

Meillä jää nyt sitten näyttelyn vähän vähemmälle tänä kesänä. Näyttelyt ovat erityisesti loppukesästä vähän huonoissa paikoissa meidän kannalta. Kotkaan ollaan kuitenkin menossa ja enköhän jonnekin muuallekin tässä vielä innostu ilmoittamaan. Mutta aion keskittyä Rillankin kanssa enemmän muihin harrastuksiin.

Kiitos Jetalle tästä ihanasta Riiviöprinessasta! <3

IMG_28154511340449-normal.jpg