Päivän teema oli kestävyys. Eli tavoitteena suht pitkät treenit ja silti hyvä fiilis loppuun asti. Onnistui varsin hyvin. Oltiin siis taas ulkona ihanassa kelissä. Hiekkakentällä oli jonkin verran häiriötä, mm. 3 koirakkoa oikaisi kentän poikki, mutta emme antaneet sen sotkea harjoituksia (mikäköhän siinäkin muuten on, että ihan pakko tulla siitä, vaikka näkee että toiset treenaa, kiertämällä tulee muutaman kymmenen metriä pidempi matka. No, väistettiin sen verran vain, ettei koirat päässeet turhan lähelle).

Alkuun lyhyt kontaktiharjoitus ja siitä jatkettiin pieneen seuraamisharjoitukseen.

Jääviä liikkeitä eri palkkauksilla, kaikki meni ihan nappiin. Välillä kävelin taakse, välillä palkkasin suoraan pysähtymisestä/maahanmenosta. Nää on kyllä niin huiput, että tämäkin treenausmäärä oli vähän liioittelua. Mutta eipä Saraa onneksi häirinnyt, hienosti teki kaikki. Eikä siis tosiaan tehty kaikkea yhteen syssyyn, vaan vaihtelin näitä, seuraamista ja kaukokäskyjä eri järjestyksissä useassa setissä.

Kaukokäskyjä kokeilin heti alkuun ilman takapalkkaa, ja kah sehän meni kerrasta nappiin ilman mitään hivuttautumisia. Näitäkin siis tein useamman setin, osassa palkkasin jokaisen asennonvaihdon, pari kertaa tein koemaisesti. Etäisyys n. 3 metriä. Yksi setti tehtiin nurmella, siinäkään ei ongelmia. Jesjes!

Seuraaminen meni jo vähän sitten hinkkaamiseksi, ja taisi olla vähän liian pitkä treeni niiden osalta. Mutta taisin keksiä itselleni nyt pari hyvää vinkkiä miten tätä jatketaan. Tehtiin mm. vauhtiseuraamista, joka oli päivän parasta seuraamisissa. Käännöksissa osa meni tosi hyvin, mutta sitten rupesi keskittyminen herpaantumaan. Saatiin kuitenkin lopetettua onnistuneeseen suoritukseen, mikä tietenkin tärkeintä. Näiden treenien tarkoitus olikin mennä vähän överiksi keston suhteen, sillä halusin nähdä miten se vaikuttaa Saran työskentelyyn. Periaatteessa aika vähän, lelupalkalla se toimii kuitenkin väsyneenäkin.

Loppuun vielä pari luoksetuloa. Eka ei ollut ihan priima, mutta tokaan korjaantui ja se oli ihan huippuhyvä.

Noutoakin oli tarkoitus ottaa, mutta pakkasin noutokapulan reppuun, jonka unohdin kotiin... Seuraavalla kerralla siis.

Menomatkalla hummailtiin pellolla ja paluumatkalla katseltiin Mätäojassa kylpeviä sorsia. Kivaa oli ja Sara hyvällä tuulella koko treenin.