Saralla on ilmeisesti valeraskaus pahimmillaan päällä, joinain päivinä se on oma itsensä ja sitten välillä taas ihan omissa maailmoissaan ja keskittymiskyky nollassa. Tämän takia ei olla kauheasti nyt treenattu. Turha vääntää, jos koira ei ole täysillä mukana.

Lähinnä ollaan tehty ihan perusjuttuja, ei mitään uutta. Hiekkakentällä käytiin taas revittelemässä, seuraamista, jääviä liikkeitä ja paljon leikkiä päälle. Ei varsinaisesti ottanut häiriötä lähistöllä liikkuneista ihmisistä, mutta jotenkin oli hajamielisen oloinen

Seuraaminen aaltoilee tällä hetkellä omituisesti, välillä se on tosi hyvää ja välillä ihan kateissa. Olen yrittänyt siis ottaa ihan vain lyhyitä pätkiä ja palkata nimenomaan hyvästä kontaktista ja fiiliksestä. Mutta hyviä vinkkejä tähän otetaan kyllä ilomielin vastaan. Toki toivon, että on vain väliaikaista ja hormoneista johtuvaa, mutta olisi se kiva saada tästä suhteellisen olennaisesta liikkeestä taas se sama varma mitä se kuitenkin on ollut... Palkkana vaihtelin palloa, narupalloa ja jopa halkoa () epätoivoissani, viimeisen Sara sai sitten itselleen koko treenin päätteeksi ja kantoi sitä varsin tyytyväisenä melkein koko matkan kotiin.

Jäävät liikkeet sen sijaan oli ihan huiput! Molemmissa pysähtyy kuin seinään ja kestää taaksekävelyn hienosti. Seisomista olen vahvistanut pallo etupalkkana, se toimii eikä yritä karata sille ilman lupaa.

Kaukokäskyt ok lyhyeltä etäisyydeltä, tosin sitä terävyyttä voisi olla edelleenkin vähän lisää, erityisesti eka istumaannousu on vähän löysä. Mutta ei liiku eteenpäin :).

Lisäksi vahvistin perusasentoa, sivulta maahan ja maasta sivulle. Asentoleikissä otettiin myös seisominen ja se on hienosti muistissa.

Viimeisessä koulutuksessa saatiin muuten käsky ottaa tänä vuonna vielä mukaan liikkeestä istuminen. Sehän on vanha tuttu pelastuskoirapuolelta, eli sen opettaminen tuskin on vaikeaa, kunhan ei sitten taas sotke tuota seisomista. Ja sitten se luoksetulon pysäytys (yhdistettynä kierron opettamiseen), en ole vieläkään uskaltanut ottaa sitä treeniohjelmaan. Katsotaan sitten kun neiti palautuu taas normaalitilaan huuruistaan.