Yks risti kaks on tällä hetkellä näkymä Rillan suussa. Viime viikon torstaina juuri puhuttiin Rillan veljen Rasmuksen omistajien kanssa, että ei kai näillä nyt ihan vielä hampaat vaihdu, mutta jo lauantai-aamuna huomasin kahden ylä- ja yhden alaetuhampaan irronneen ja yhden heiluvan. Aikataulu on siis ihan sama kuin Sarallakin, silläkin lähti ensimmäiset hampaat alle 4kk ikäisenä ja Rilla täyttää 4kk tänä perjantaina. Tänään hain tytöt lomahoidosta ja ylähampaiden tilalle oli jo tulossa uudet isot hampaat (toki pienet kärjet vasta näkyvissä) ja yksi alahammas lisää lähti myös irti. Hoidosta muuten selvisivät hengissä, eikä pentu ilmeisesti aiheuttanut pissavahinkoja kummempia tuhoja. Kotonahan Rilla on jo ollut käytännössä sisäsiisti, mutta kaupungissa oli sitten päättänyt, ettei pissaa asvaltille... Kotona onneksi palasi sitten vanhaan tuttuun rytmiin.

Rasmus (alhaalla) ja Rilla, 16 vkoa

Tuoreimmat mitat on 7,5kg viikon takaa ja 41-42cm tältä päivältä. Eli kasvuvauhtikin on täsmälleen sama kuin Saralla. Rasmus-veli oli jo mennyt korkeudessa ohi, vaikka vielä luovutusiässä se oli porukan pienin. Ja nyt siis meidän laumassa Piko on taas "pienin", sillä se mitattiin 40-41cm korkeaksi. Vielä RIlla ei kyllä näytä mitenkään isommalta, onhan se tuollainen ruippana Pikon rinnalla :). Olen kyllä kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväisenä seurannut Rillan kasvua, se on kasvanut kokoajan hyvin tasapainoisesti, eikä ole vielä mitenkään honkkelin näköinen -se vaihe tulee sitten muutaman kuukauden päästä kyllä.

          

Rilla 17 vkoa

Rilla debytoi näillä näkymin pentunäyttelyssä lokakuussa ja se on hieman jo treenannut seisomista, ettei sitten kehässä pistä peppuaan vanhasta tottumuksesta maahan. Tokojuttuja ollaan laajennettu perusasentoon, jonka Rilla osaa jo tosi kivasti, ja käsky on pikkuhiljaa tulossa myös mukaan. Maahan osaa mennä käskyllä+käsiavulla sekä seisomasta että istumasta, tässä pitäisi käsiapua ruveta nyt häivyttämään.

Saran kanssa jatkuu tokokurssi muutaman viikon päästä, mutta olin jo ajatellut mielessäni, ettei me enää tähdätä kisoihin, kunhan omaksi iloksi treenaillaan. No, nyt sitten kuitenkin saatiin paikka kisavalmennusryhmään talveksi, eli voi olla että sittenkin ensi vuonna testaillaan koekehiäkin taas. Sen näkee sitten ;)