Syystoko lainausmerkeissä, sillä keli oli kaikkea muuta kuin syksyinen, mittari hellelukemissa ja aurinko porotti hetkittäin todella polttavana. Ja kuinkas ollakaan, me saatiin luokan ja samalla koko kisan viimeinen lähtönumero. Ei siis auttanut muu kuin yrittää saada koira varjoon (kentällä, jonka laidalla kasvaa pari hassua puuta)  ja pidettyä se edes jotenkin skarppina. Oman lisänsä toi vielä skeittailijat (jotka kyllä onneksi paikallamakuun ajaksi lopettivat) sekä kentällä pörränneet ampparit. Kaikista näistä häiriötekijöistä huolimatta Sara selvitti oman osuutensa varsin hyvin, ja ilokseni paransi virettä ja sitä myöten suorituksia kokeen aikana.

Luoksepäästävyys ja paikallamakuu onnistuivat taas ihan nappiin. Sara meni ensimmäisestä käskystä maahan eikä häiriintynyt, vaikka yksi koira poistui rivistä heti ajan alettua. Muutama ampiainen taisi ympärillä pyöriä, mutta niistä ei päänkääntelyä suurempia seurauksia.

En saanut Saraa ihan parhaaseen mahdolliseen terään kehään mennessä ja se näkyi seuraamisissa. Toki mukana oli ihan hyviäkin juttuja, tempon vaihtelut menivät hyvin, samoin jälkimmäisen seuraamisen täyskäännös ja välillä kontakti oli ihan ok. Laitan tämän kuitenkin kelin piikkiin, sillä kuten edellisessä kirjoituksessa totesin, kyllähän Sara seurata osaa.

Liikkeestä maahanmenossa kävi samoin kuin kevään kokeessa: näin silmäkulmasta, että ei mennyt ekalla käskyllä maahan asti ja annoin toisen käskyn perään. Taas tuomari kiitteli, että just vikalla sallitulla hetkellä toinen käsky. Tämän liikkeen jälkeen tuntui, että Sara yhtäkkiä heräsi ja rupesi työskentelemään ihan kunnolla ja oikealla vireellä. Luoksetulo olikin muuten ihan huippuhyvä, mutta sivulle käännähtäessä tömähti vähän mun jalkaan ja siitä -2p. Liikkeestä seisomisesta tuomari kommentoi: "Tämä oli ihan täydellinen, seuraaminenkin oli nyt oikein hyvää." Siispä ansaittu kymppi. Hyppy olikin sitten  ihan yllättäen toinen meidän bravuuri. Lähti hypylle täsmällisesti käskystä, seisahtui paikoilleen ja pysyi liikkumatta kunnes käskin sivulle. Jostain kuitenkin tuomari rokotti puolikkaan. Kokonaisvaikutelmasta 9 ja tuomarin kommentit: "Teette hienosti yhteistyötä ja koira varmasti osaa myös seurata, yritä vaan itse olla häiritsemättä sitä ()."

Palkintojen jakoa ei kerrankaan tarvinnut odottaa kauaa. Tiesin jo kehästä lähtiessä, että ykkönen tulee, mutta erityisen iloinen yllätys oli, että pääsimme pokkaamaan TK1:n kolmannelta pallilta! Sara sai pronssisen koulutustunnusmitalin lisäksi palkinnoksi puuhapaketin, josta löytyi possunkorva ja muita herkkuja, tennispallo sekä pureskelun kestävä frisbee. Tuomari vielä palkintojen jaossa sanoi, että näitä koirakkoja oli ilo katsella kehässä.

Mun taitava pieni punaturkki .